Categorieën
22 04 April Nieuws

Tweefactor authenticatie verplicht voor Indigo

Graag maken we jullie attent op de noodzaak voor tweefactor authenticatie (2FA) voor Indigo. In Indigo staan veel en specifieke persoonsgegevens van onze leerlingen. Gezien de aard van deze gevoelige gegevens is het echt nodig om tweefactor authenticatie te activeren. Recent heeft een risicoanalyse op het gebied van privacy (DPIA) dit nogmaals bevestigd. Dit betekent dat 2FA verplicht wordt. 

Na de meivakantie kun je zonder 2FA geen gebruik meer maken van Indigo. 

Inschakelen? 

Hieronder lees je hoe dit in z’n werk gaat: 
1. Installeer de Google Authenticator app op je smartphone; 
2. Klik in Indigo je account rechtsboven aan en vink vervolgens onderaan 
‘Tweefactor authenticatie gebruiken’ aan; 
3. Druk op ‘Opslaan’; 
4. Bij de eerstvolgende keer dat je inlogt dient Indigo gekoppeld te worden met Google Authenticator door eenmalig een QR code te scannen in Authenticator. 

Hierna is je account voorzien van tweefactor authenticatie en dien je elke keer bij het inloggen de Authenticator verificatie code in te voeren. Alleen zo houden we de gegevens van onze leerlingen veilig via Indigo en AVG proof. 

Precies weten hoe het zit? Hier lees je meer >> 

TLV Indigo overstap PO|S(B)O naar VSO 

Vanaf 1 februari is het voor PO|SBO|SO-scholen in de provincie Groningen 

mogelijk om een TLV-aanvraag in Indigo van het speciaal (basis) onderwijs door te zetten naar het voorgezet speciaal onderwijs VSO. De basisschool is geen aanvragende partij, dat kan alleen het VSO zelf zijn. Als school van herkomst levert wel de gegevens in Indigo aan. Alle 

basisscholen in de provincie Groningen zijn hierover geïnformeerd door het samenwerkingsverband PO 20.01. Aan de zijde van het voorgezet speciaal onderwijs (VSO) verandert in principe niets.