Categorieën
Nieuws Hoogbegaafdheid Nieuwsbrief HB - Juli 2023

DEELVERBAND NOORD

Deelverband Noord deelt informatieve filmpjes met mooie voorbeelden en ‘good practices’

HB-beleid begint nu echt te leven

De enthousiaste werkgroep van deelverband Noord is nu al een aantal jaren actief bezig om het HB-beleid op de scholen zo levendig mogelijk te maken. En daarbij komen we graag in de klassen en bij de leerkrachten en kinderen langs. We zijn er trots op dat het HB-beleid echt begint te leven in onze scholen. Dat merken we bijvoorbeeld aan de steeds meer gerichte vragen die we krijgen.

Informatieve filmpjes

We willen ook graag de goede voorbeelden die we in de scholen zien met elkaar delen. We hebben nagedacht hoe we dat zo goed mogelijk kunnen doen. Natuurlijk kan iedereen bij elkaar gaan kijken, maar dat is organisatorisch best lastig en daarmee bereik je niet veel mensen tegelijk. Daarom hebben we Iwan Esajas van CrossedColours ingeschakeld om voor ons informatieve filmpjes te maken.

Linkjes naar filmpjes

De eerste twee filmpjes staan inmiddels online. Het zijn filmpjes over de Torenklassen (de plusklassen van de VCPO Noord-Groningen) en over de Junior Masterclass (JMC, de plusklas van Noordkwartier en Marenland).

Er staan nog filmpjes over de overgang van PO naar VO, over HB-beleid bij kleuters en over compacten en verrijken in de klassen op de planning. We hopen deze volgend schooljaar te kunnen presenteren!