Categorieën
22 07 juli Nieuws

Overstap van basis- naar voortgezet onderwijs

De overgang van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs is een belangrijke stap. Voor veel leerlingen is de overgang van de vertrouwde basisschool naar de brugklas van de middelbare school een hele grote stap. Een nieuwe klas met nieuwe groepsprocessen en er worden hoge eisen gesteld aan zelfstandigheid, plannen en eigen verantwoordelijkheid. In het laatste jaar op de basisschool de oudste en de grootste en straks op de middelbare school weer de jongste en de kleinste. In plaats van één leerkracht krijgt de leerling nu ieder uur een ander voor zijn of haar neus.

AANMELDING & TOELATING VOOR SWV VO 20.01 & SWV VO 20.02

Om te komen tot een goede overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs zijn afspraken gemaakt. Deze afspraken, het beleid en de procedures zijn tot stand gekomen in onderling overleg tussen de vertegenwoordigers van het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO) in de provincie Groningen. Dat betekent voor ouders dat aanmelding op alle VO scholen in de provincie op dezelfde manier wordt gedaan.

Via de link vindt u alle informatie voor de aanmelding bij het voortgezet onderwijs in de provincie Groningen voor het volgende schooljaar voor ouders >>

Via de link vindt u alle informatie en documenten voor de aanmelding bij het voortgezet onderwijs in de provincie Groningen voor het volgende schooljaar voor onderwijsprofessionals >>