Categorieën
Nieuws Hoogbegaafdheid Nieuwsbrief HB - April 2023

SYMPOSIUM HOOGBEGAAFDHEID

Symposium Hoogbegaafdheid op woensdag 11 oktober 2023

MELD JE NU AAN!

Het samenwerkingsverband PO 20.01 organiseert samen met Bureau Meesterschap een symposium over hoogbegaafdheid in Martiniplaza in Groningen. Dit symposium vindt plaats op woensdag 11 oktober 2023 van 14.15 – 20.00 uur. Het symposium is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals in het primair en voortgezet onderwijs in de hele noordelijke regio. We nodigen alle leerkrachten en andere medewerkers in het PO en VO van harte uit om deel te nemen. Je kunt je hier aanmelden.

Programma
Doel van het symposium is inspireren, informeren en verbinden in de regio. We hebben een aantrekkelijk programma samengesteld met interessante sprekers, elf inspirerende workshops, een paneldiscussie en een informatiemarkt.
Prof. dr. Alexander Minnaert gaat in zijn lezing in op de perspectieven en flexibiliteit voor hoogbegaafde en dubbel bijzondere leerlingen. Daarna volgt een lezing van presentatrice Dolores Leeuwin, zelf hoogbegaafd, met als belangrijkste boodschap dat iedere persoon zich gezien en gehoord moet voelen.
Na de lezingen volgt een paneldiscussie onder leiding van Dolores Leeuwin; twee PO scholen en drie VO scholen uit de regio gaan met elkaar én het publiek in gesprek over de kansen en uitdagingen die er zijn op het thema hoogbegaafdheid.

Tijdschema
14.15 uur     Ontvangst met koffie/thee en gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken
14.45 uur     Opening 
15.05 uur     Lezing door Prof. dr. Alexander Minnaert
16.05 uur     Pauze koffie/thee
16.30 uur     Lezing door Dolores Leeuwin
17.15 uur      Buffet
18.15 uur      Paneldiscussie onder leiding van Dolores Leeuwin
18.45 uur     Gelegenheid om één van de elf workshops te volgen
20.00 uur     Plenaire afsluiting

De kosten voor deelname aan dit symposium zijn € 20,00 inclusief btw.

Graag tot 11 oktober!

Tip: De aanmeldingen gaan hard, dus wacht niet te lang met aanmelden. Meld je hier aan!