Categorieën
22 07 juli Nieuws

Luuk Hoff coördinator deelverband West van Samenwerkingsverband PO 20.01, provincie Groningen en de Drentse gemeente Noordenveld, stelt zich voor

Luuk Hoff; bouwjaar ’69, getrouwd, 2 zoons en woonachtig in het prachtige en rustige Roderwolde (gemeente Noordenveld) en in maart begonnen in mijn nieuwe functie als Coördinator Passend Onderwijs van deelverband West van SWV PO 20.01 (de Groninger gemeente Westerkwartier en de enige Drentse gemeente Noordenveld). Op dit moment werk ik 1 dag in de week voor het samenwerkingsverband in mijn nieuwe rol als coördinator, al zal dit binnenkort worden uitgebreid naar 2 dagen. Ik werk fulltime en de andere dagen ben ik werkzaam voor OPO Noordenveld. Ik ben dus maandag t/m vrijdag bereikbaar. 

Q Waarom ben je deze uitdaging aangegaan voor deze totaal nieuwe functie|rol binnen passend onderwijs? 

Iets nieuws beginnen; iets waar ik invloed heb op de invulling en uitvoering. Dit geeft mij nieuwe energie. Passend onderwijs heeft mij altijd na aan het hart gelegen. Dit is begin jaren ’90 van de vorige eeuw al begonnen op de PABO. Mij afstudeerproject ging over Weer Samen Naar School (een voorganger van Passend Onderwijs). Daarna ben ik mijn loopbaan gestart als leerkracht aan LOM-school de Baander in Assen (later ook IB-er), daarna gewerkt als Ambulant Begeleider bij Renn4 (de rugzakjes) en sinds 2014 werkzaam in een vergelijkbare functie bij OPO Noordenveld. De afgelopen 3 jaar heb ik naast mijn werk voor OPO Noordenveld, ook deel uitgemaakt van de Integrale Werkgroep van SWV PO 20.01. Aangezien ik het leuk vind om ook op dit niveau bezig te zijn met Passend Onderwijs, was dit voor mij een logische stap. Een mooie uitdaging om wat moois te maken van en invulling te geven aan iets nieuws. 

Q Waar richt jij je als eerste op|waar ligt je focus in deze nieuwe rol? 

Mijn focus ligt op het samenbrengen van de 6 besturen in de gemeenten Westerkwartier & Noordenveld. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid aangaande Passend Onderwijs. Samen zijn we ervoor verantwoordelijk dat er voor iedere leerling een onderwijsplek is, liefst zo dicht mogelijk bij de eigen woonplek. De realiteit dient hierbij echter niet uit het oog te worden verloren en zoals dat bij iedere huishouding geldt; als het geld op is, is het op. We moeten samen kritisch kijken naar het beschikbare aanbod, de reeds bestaande specialistische voorzieningen en wat we nog missen. 

Q Wat wil je met Kerst 2022 hebben gerealiseerd? 

In ons deelverband hebben we te maken met 55 basisscholen, vallend onder 6 besturen van verschillende grootte. Met de bestuurders van deze besturen gaan we in september een missie/visie opstellen en bepalen hoe we het budget, in West voor deze 55 basisscholen, gaan inzetten de komende jaren. Omdat we hier de tijd voor willen nemen, hebben we samen afgesproken dat we het budget voor dit kalenderjaar verdelen op basis van leerlingenaantal. De besturen verantwoorden vervolgens achteraf waar het geld aan is uitgegeven. 

Kerst 2022 wil ik daarom een breed gedragen missie/visie op Passend Onderwijs hebben voor deelverband West, afspraken hebben gemaakt over de inzet van het beschikbare budget en plannen hebben gemaakt voor mogelijke uitbreiding van het huidige aanbod binnen deelverband West op gebied van Passend Onderwijs. 

Heb je vragen, wil je sparren of nader kennismaken; schroom niet om contact op te nemen! 

Met vriendelijke groet,

Luuk Hoff

Coördinator deelverband West SWV PO 2001
E. l.hoff@po2001.nl
T. 050-4065780 en 06-12697755
Bereikbaar ma t/m vrij, 8 – 17 uur