DEELVERBAND NOORD

januari 2022
DEELVERBAND NOORD
Terugblik op HB netwerkdag

Op woensdag 27 oktober was de eerste live HB-netwerkdag van deelverband Noord.

Na een welkomstwoord en tijd om te netwerken, heeft Inge Corstiaans van Platform Mindset ons meegenomen in de mogelijkheden voor het veranderen van onze mindset. Daarna mochten we dat zelf ervaren. Zo gaf Inge ons een korte knip- en vouwopdracht. Iedereen werd uitgedaagd deze opdracht zo snel mogelijk te voltooien en wie klaar was mocht dat luid roepen. Terwijl iedereen zijn best deed, werd er van alles ervaren: van falen als iemand niet als eerste klaar was, iemand riep dat ze hier niet goed in was, iemand anders werd juist gestimuleerd om door te zetten. Door terug te kijken, kwamen we er ook achter welk effect taalgebruik op je mindset kan hebben.

Ook mochten alle deelnemers drie eigenschappen van zichzelf opschrijven. Iedereen bleek positieve eigenschappen te hebben genoteerd. We stonden stil bij de vraag waarom we bij een dergelijke vraag onszelf zo goed neer willen zetten en we de minder mooie kanten van onszelf liever niet benoemen.

Tijdens het netwerken in de loop van de middag hebben we veel input gekregen voor onze volgende netwerkdagen. Iedereen kon input leveren op vragen als:

• Waar loop je tegenaan als het gaat om HB beleid?
• Waar kunnen we dit netwerk voor gebruiken?
• Wat werkt bij jullie goed?
• Wat voor verdiepings- of scholingswens heb je?

Deze input gebruiken we om de volgende netwerkbijeenkomsten in te vullen op een zinvolle manier.

Naar ons idee was het een inspirerende middag waarbij mensen met elkaar hebben kunnen kennismaken en ideeën, problematieken en meer met elkaar hebben kunnen delen. Er werden veel contacten gelegd en intenties uitgesproken bij elkaar te willen kijken. De reacties van de deelnemers waren dan ook vooral positief:

• Fijn om mensen te ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn als jij
• Op deze manier met mindset bezig zijn, zet je weer even aan het denken
• Morgen ga ik extra letten op hoe ik dingen zeg tegen mijn leerlingen
• Fijn om mensen te ontmoeten die tegen dezelfde dingen aanlopen als jij