DEELVERBAND ZUIDOOST

januari 2022
DEELVERBAND ZUIDOOST
Terugblik op scholingen

De laatste maanden van het jaar zitten we volop in de cursussen. De cursussen vinden plaats op elk niveau. Inmiddels hebben de deelnemers van de ‘Basiscursus’ en ‘Stap voorbij de basis’ hun cursus afgerond en hun certificaat ontvangen.

We hebben een prachtige locatie; Theater van Beresteyn in Veendam. In mooie zalen en met goed geregelde catering hebben we daar een aantal geslaagde cursussen mogen verzorgen. Bijvoorbeeld de cursus Signaleren en zorg op schoolniveau. Veel IB’ers kregen hier praktische tips voor het signaleren en het schrijven van beleid.

Helaas gooide Corona weer roet in het eten en moesten we terug online. Maar ook op die manier werden de cursussen weer top verzorgd. Complimenten voor de cursusleidsters om mensen zo lang via een beeldscherm geboeid te houden! We kregen veel positieve reacties op de bijeenkomsten die toch maar liefst drie uur duren.

De populaire cursus Gedrag in combinatie met Hoogbegaafdheid is voor de eerste keer gehouden, net als HB in de groepen 1 t/m 3. Ook daar vertelden de deelnemers dat ze veel praktische tips gekregen hadden waar ze direct mee aan de slag wilden. Dat zijn bijvoorbeeld tips over hoe je leerlingen kunt uitdagen, en met welk materiaal. Ook heel handig zijn de stappenplannen. Dit zijn speciale stappenplannen voor compacten, voor verrijken/verbreden/verdiepen en voor versnellen.

Op het moment van verschijnen van deze nieuwsmail hebben we de laatste cursus het jaar 2021 verzorgd, maar we hebben nog een heleboel leuke en mooie cursussen gepland voor 2022!

Delen van succes

Leuk om te lezen: een post op LinkedIn van één van de trainers die een verdiepende cursus rondom hoogbegaafdheid heeft gegeven.